Sari la conținut
News Alert

Business Club - 16 iunie 2014

16 iunie 2014. Ca să acopere deficitul de un miliard de euro pe care îl va da la anul în buget reducerea CAS, guvernul va controla conturile din străinătate ale românilor cu venituri mari. Dar cum Fiscul nu are jurisdicție în acele țări, le va trimite suspecților de evaziune notificări în care le va cere să spună cu mâna pe inimă dacă ascund sau nu bani peste hotare.

Procurorii anti-corupţie suspectează că banii veniţi de la Banca Mondială pentru modernizarea maternităţilor din România au fost cheltiţi pe contracte acordate ilegal. Ancheta a pornit în urma unei sesizări a departamentului anti-fraudă al Uniunii Europene. Iar procurorii au descins la patru spitale din Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii şi la Aociaţia Română de Neonatologie.

Rusia a tăiat în această dimineaţă livrarea gazelor către Ucraina după ce Gazprom şi compania energetică a guvernului de la Kiev nu s-au înţeles nici asupra preţului, nici asupra achitării datoriilor. La fel ca în timpul crizei identice din 2009, Gazpromul le cere ucrainenilor să nu cumva să fure gazele destinate Uniunii Europene.

Pe aceeași temă