Sari la conținut

Business Club - 17 februarie 2015

17 februarie 2015. Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a publicat un proiect de lege conform căruia vânzarea de către bancă a unei case executate silit stinge complet datoria clientului cu împrumut ipotecar. Asta chiar dacă locuinţa s-a ieftinit şi banca nu îşi recuperează toţi banii. Este o prevedere care le-ar putea reduce substanţial datoriile clienţilor cu împrumuturi în franci. 

Liberalizarea preţului gazelor naturale a stricat relaţia dintre guvern şi FMI. La Bucureşti se spune că această liberalizare va scumpi gazele atât de mult încât cei mai săraci consumatori nu îşi vor mai putea plăti facturile. Există însă voci care spun că, nici actualul sistem de preţuri nu îi ajută foarte mult pe micii consumatori. Ci le oferă protecţie doar marilor clienţi industriali.

Grecii s-au ridicat aseară de la masa tratativelor cu miniştrii de finanţe din zona euro. Atena are termen până vineri să decidă dacă merge mai departe cu programul de asistență financiară actual, cel pe care guvernul elen vrea să îl întrerupă. Însă o alternativă nu pare să existe, deşi Grecia încă insistă că poate obţine mai mult.