Sari la conținut

Business Club - 19 august 2014

19 august 2014. Unul dintre regii asfaltului, patronul Tehnologica Radion, Theodor Berna, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de evaziune şi spălare de bani. Procurorii estimează prejudiciul la nu mai puţin de 100 de milioane de euro. Nu este pentru prima oară când autorităţile anchetează Tehnologica, o comapanie care a câştigat de-a lungul timpului un număr impresionant de contracte cu statul.

Primul capitalist al României post-decembiste, Dinu Patriciu, a murit la Londra în urma unor complicaţii medicale. Arhitect de meserie, Dinu Patriciu a reuşit să influenţeze timp de mai bine de două decenii atât mediul de afaceri cât şi politica din România. În urma sa rămân multe controverse şi o avere mai mică decât cea din anii de glorie când a fost îmbogăţit de afacerea Rompetrol. 

România şi Bulgaria vor construi un al treilea pod peste Dunăre. Mai multe oraşe de pe cele două maluri sunt luate în calcul. Iar din primele calcule reiese că cel de-al treilea pod va fi mai ieftin decât cel care leagă Vidinul de Calafat. O parte din bani vor fi asiguraţi de Uniunea Europeană. Pentru restul, Bucureştiul şi Sofia vor trebui să caute soluţii.