Sari la conținut

Business Club - 2 aprilie 2015

2 aprilie 2015. Anul trecut, aproape jumătate din creditele noi au fost acordate de trei bănci. Banca Transilvania şi-a continuat expansiunea rapidă şi a acordat cele mai mari împrumuturi dintre instituţiile financiare care au oferit detalii despre activitatea de creditare. Iar BCR a încercat să acorde cât mai multe credite noi în locul neperformantelor pe care le-a scos din bilanţ.

La șapte ani după ce au generat o criză alimentară de proporţii, biocombustibilii făcuţi din culturi alimentare vor fi limitaţi prin lege. Uniunea Europeană a ajuns la un acord preliminar pentru a plafona la 7% conţinutul de biocarburanţi agricoli din componenţa benzinei şi a motorinei.

Şi tot în Uniunea Europeană giganţii IT americani sunt încolţiţi. Autorităţile de la Bruxelles anchetează modul în care Apple a încheiat contracte cu producătorii de muzică, dar şi modul în care Google a influenţat piaţa căutărilor pe internet. Iar Facebook este anchetat de şase guverne naţionale pentru modul în care gestionează datele utilizatorilor săi europeni.