Sari la conținut

Business Club - 20 noiembrie 2014

20 noiembrie 2014. La cererea Corinei Creţu, România primeşte 262 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru autostrada Arad-Timişoara şi pentru varianta ocolitoare a Constanţei. Sunt drumuri deja date în folosinţă, dar creditele pentru construirea lor încă nu au fost achitate. Ratele vor fi plătite tocmai din banii care vor veni de la Bruxelles. 

„Prima Maşină” nu porneşte de la prima cheie. Programul de garanţii guvernamentale care ar fi trebuit să impulsioneze piaţa auto trebuia să demareze la începutul acestei luni. Dar băncile nu au publicat încă ofertele de credit. Guvernul a oferit târziu normele de aplicare, aşa că băncile au calcule de făcut şi softuri de schimbat.

Lanţurile străine de magazine care nu au profit doi ani la rând ar putea fi alungate din Ungaria, conform unei propuneri a guvernului de la Budapesta. Este un nou proiect de lege bizar, care ţinteşte afacerile străine din Ungaria. Şi s-ar putea ca supermarketurile să nu fie suficient de populare cât să scoată lumea în stradă în apărarea lor.