Sari la conținut

Business Club - 20 octombrie 2014

20 octombrie 2014. Curtea de Conturi a demarat o anchetă în piaţa curentului electric din România. A strâns o cantitate mare de informaţii de la Autoritatea pentru Reglementarea Energiei şi îi verifică atât pe producătorii cât şi pe distribuitorii de electricitate. Ultima oară când a desfăşurat o astfel de anchetă statul Român a ajuns să le ceară despăgubiri uriaşe firmelor străine de distribuţie.

Românii care lucrează în străinătate primesc salarii mai mici decât angajaţii din acele ţări. Uneori difereneţele sunt nesemnificative. Alteori ajung la câteva mii de euro. Însă câtă vreme câştigă mai bine decât acasă, românii nu se supără. Şi, în mod ironic, britanicii, care se plâng cel mai tare de imigranţi, par să ofere cele mai corecte salarii.

Franţa şi Germania discută în secret un acord care îi va permite guvernului de la Paris să ocolească regula Uniunii Europene privind deficitul bugetar. Berlinul ar fi dispus astfel să acţioneze peste capul autorităţilor de la Bruxelles, care au de gând să blocheze bugetul Franţei pe motiv că are cheltuieli prea mari.