Sari la conținut

Business Club - 22 aprilie 2015

22 aprilie 2015. Interesul pentru terenurile imobiliare a explodat în ultimul an. În unele oraşe, cererea s-a triplat. Este o veste bună mai ales pentru constructori, care în curând ar putea avea mai mult de muncă. Dar, în ciuda cererii în creştere, preţurile terenurilor au stat pe loc în multe oraşe, fiindcă oferta continuă să fie mult prea mare.  

Cunoscuţi în România pentru magazinele lor de haine, britanicii de la Marks and Spencer îşi vor deschide în Bucureşti un supermarket. Va fi unul premium, cu mâncăruri şi băuturi fine, dar scumpe. Britanicii încearcă să îşi diversifice afacerile în România, aşa cum francezii de la Auchan s-au lansat pe piaţa hainelor în ţara lor de origine.

Embargourile şi deprecierea rublei au urcat preţul alimentelor de bază până la niveluri record. Zahărul s-a scumpit în medie cu 50%, dar în unele zone preţurile au sărit şi cu 70%, iar fructele şi legumele costă acum cu 40% mai mult decât anul trecut. Doar vodca a avut un preţ cât de cât stabil în ultimul an.