Sari la conținut

Business Club - 22 decembrie 2014

22 decembrie 2014. Suspectat de complicitate la delapidarea SIF-urilor Muntenia şi Banat-Crişana, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, grecul Ioannis Papalekas încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia. Spune că afacerile sale cu principalul suspect al dosarelor, Dragoş Bâlteanu au fost transparente. Şi totuşi, multe întrebări rămân în picioare.

Deutsche Bank a venit până la urmă în Româna. Dar nu printr-o reţea de sucursale aşa cum se aştepta toată lumea. Banca Germană s-a apucat să cumpere creditele neperformante ale băncilor din ţara noastră. Şi, în vreme ce a intrat în România, Ilie Carabulea îşi amână ieşirea din acţionariatul Băncii Carpatica. A refuzat fuziunea cu Nextebank. 

Deprecierea rublei face prima victimă. Trust Bank are nevoie urgent de 500 de milioane de dolari. Salvarea nu va veni din partea celui care îi reprezintă imaginea, Bruce Willis, ci din partea băncii centrale a Rusiei. Sunt pregătite pachete de ajutor pentru toate băncile ruseşti, ameninţate tot mai mult de zvonuri care pot declanşa panica între clienţi.