Sari la conținut
News Alert

Business Club - 23 ianuarie 2015

23 ianuarie 2015. Mai mulţi latifundiari străini şi-au scos terenurile din România la vânzare şi speră să marcheze profituri foarte mari. Pământul arabil din ţara noastră s-a scumpit foarte mult în ultimii ani şi va continua să se scumpească, spun analiştii. Însă piaţa terenurilor continuă să fie dezechilibrată şi nu este exclus ca scumpirea să fie o bulă speculativă.

Tipaniţa de bani a Băncii Centrale Europene îşi face simţită prezenţa şi la noi. Cursul a coborât la 4,48 de euro pentru un leu, după ce, ieri, în timpul discursului susţinut de Mario Draghi intrase sub pragul de 4,5 euro pentru un leu. Deocamdată această apreciere a leului este una psihologică.

Abdullah, monarhul care a modernizat Arabia Saudită, a încetat din viaţă. Avea 90 de ani, iar anunţul morţii sale s-a văzut pentru scurt timp în preţul petrolului. Pentru Abdullah petrolul a fost principalul ingredient al unor reforme agresive care au transformat Arabia Saudită într-o putere mondială. Noul rege, fratele său vitreg, se anunţă a fi mult mai conservator.