Sari la conținut

Business Club - 28 aprilie 2015

28 aprilie 2015. Mai mulţi reprezentanţi ai Metrorex responsabili cu licitaţiile au fost mituiţi de spaniolii de la CAF, spun procurorii DNA care au început să ofere detalii depsre acest dosar de corupţie. În schimbul mitei, angajaţii Metrorex ar fi ajutat compania spaniolă să câştige licitaţia de aproape 400 de milioane de euro pentru livrarea de trenuri pe viitoarea Magistrală 5 a metroului bucureştean. 

Cursul a ajuns la minimul acestui an. Euro a intrat astăzi sub 4,38 lei, într-o zi cu volume foarte mari. Au fost tranzacții de aproape patru ori mai multe decât într-o zi obișnuită. Cotațiile au ajuns la nivelul la care, în mod normal BNR ar fi intervenit. Însă Banca Națională nu și-a făcut apariția în piață.

Audi şi o companie tehnologică înfiinţată recent în Germania au reuşit să să inventeze un carburant produs din dioxid de carbon şi apă. Producţia carburantului se face cu ajutorul electricităţii. Iar dacă electricitatea provine din surse regenerabile, atunci arderea acestui tip de carburant în motoarele maşinilor nici nu ajută mediul, dar nici nu îl afectează.