Sari la conținut

Business Club - 28 noiembrie 2014

28 noiembrie 2014. În vreme ce guvernul de la Londra anunţă că vrea să le pună noi piedici imigranţilor din UE, românii care locuiesc în Marea Britanie încep să intre în legalitate. Numărul românilor care s-au înscris în sistemul britanic de asigurări sociale a crescut de aproape șase ori în primele nouă luni ale anului. Şi, din statistică reiese că deja erau acolo, dar locuiau clandestin şi lucrau la negru.

Comisioanele percepute clienţilor diferă enorm de la o bancă la alta. Ceea ce înseamnă pe deoparte că există concurenţă în sistemul financiar, dar pe de altă parte că unii clienţi ai băncilor plătesc comisioane exagerate. Şi, în mult cazuri, comisioane încrucişate, aşa că nu prea există client care să nu plătească cel puţin un comision mare prentru o operaţiune bancară. 

Moldova se pregăteşte de alegerile în care va decide dacă se îndreaptă spre Rusia sau spre Europa. Din punct de vedere economic, moldovenii au interese în ambele direcţii. Însă drumul pe care îl vor alege, indiferent care va fi are sens unic. Însă marea îngrijorare la Chişinău este că alegerile ar putea degenera în mişcări de stradă.