Sari la conținut

Business Club - 29 mai 2014

29 mai 2014. Până la 40% din reţeaua de cale ferată a României ar putea fi scoasă din folosinţă. Fără investiţii, multe şine au ajuns la un grad de degradare atât de mare încât nu mai pot fi modernizate. Guvernul spune că oricum e vorba de linii care nu sunt circulate intens. Însă prin reducerea reţelei de cale ferată, unele localităţi ar putea fi izolate de restul ţării. 

Magazinele de bricolaj pe care nemţii de la OBI le au în România se vor transforma în magazine de jucării. Grecii de la Jumbo vor ocupa spaţiile pe care le vor lăsa libere cei de la OBI după ce vor ieşi de pe piaţa românească. Aşa că locul materialelor de construcţii şi ustensilelor de grădinărit va fi luat de cuburi lego şi păpuşi. 

Rusia, Kazahstan şi Belarus au semnat tratatul pentru înfiinţarea Uniunii Economice Eurasiatice. Va fi o alternativă estică la Uniunea Europeană. Însă Bruxelles-ul pare pregătit să facă faţă concurenţei cu noul bloc eurasiatic. Mai ales că noua Comisie Europeană ar putea fi reformată astfel încât să aibă în componenţă super-comisari. Mai puţini dar cu atribuţii mai mari.