Sari la conținut

Business Club - 3 februarie 2015

3 februarie 2015. RAFO ajunge la fier vechi. Patronii ruși au anunţat că vor vinde toate utilajele şi bunurile rafinăriei din Oneşti. Nu va mai rămâne din ea decât un teren şi mai multe clădiri goale. Rușii, care nu a mai repornit rafinăria aşa cum a promis de-a lungul timpului, spune că va construi în locul ei un nou parc industrial.

Ca să nu îngroape tribunalele în dosare, deputaţii din comisia juridică propun ca insolvenţele personale să fie gestionate de comisii înfiinţate la nivel judeţean. La fel ca judecătorii, funcţionarii de acolo ar stabili un plan de reorganizare pentru fiecare persoană în parte.

Grecia a renunţat să mai ceară cu subiect şi predicat ştergerea datoriei şi a venit cu varianta de a înlocui actualele obligaţiuni. Totuşi, acest schimb ar putea însemna tot o ştergere a datoriei. Pentru că ministrul de finanţe propune ca plata datoriilor să fie legată de creșterea economică. Dacă economia creşte, datoriile sunt plătite. Dar dacă economia scade, Atena nu mai plăteşte nimic.