Sari la conținut

Business Club - 3 iulie 2015

Lanţurile de magazine Lidl şi Kaufland s-au extins în România cu ajutorul finanţărilor pe care le-au primit de la BERD şi de la divizia de investiţii a Băncii Mondiale, scrie presa britanică. Aceste împrumuturi au ca scop creşterea nivelului de trai în ţările din Europa de Est. Sunt însă voci care spun că marile magazine pun presiune atât pe angajaţi cât şi pe micii rivali.

Schimbarea sistemului de acordare a despăgubirilor pentru proprietăţile confiscate de comunişti a dat naştere unei pieţe gri care aminteşte de perioada cuponiadelor. Mai mulţi investitori mari ar putea câştiga sume importante cumpărând de la familiile expropriate dreptul de a primi despăgubirile în natură acordate de stat.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri se străduieşte de două luni să rezilieze un contract pe care l-a încheiat în condiţii ilegale, dar, până acum a bătut pasul pe loc. Finanţat cu fonduri europene, contractul prevede supravegherea calităţii unor lucrări de autostradă, a fost câştigat de două companii care au numit ca expert independent chiar un angajat al Companiei Naţionale de Drumuri.