Sari la conținut

Business Club - 3 martie 2014

3 martie 2014. Ministerul Fondurilor Europene vrea să cheltuiască 14 milioane de euro ca să amenajeze în fiecare judeţ câte un centru de informare pentru fondurile europene. Un astfel de centru deja există în Capitală, dar nu prea îi calcă nimeni pragul. Fostul şi viitorul ministru al fondurilor europeme, Eugen Teodorovici spune însă că centrele din teritoriu vor avea mai mult succes.

Scăderea drastică a dobânzilor la depozite ar putea transforma România într-o țară de investitori. Fondurile de investiții în acțiunile companiilor sau în obligațiunile guvernelor au un randament mult mai bun. Dar și riscurile sunt pe măsură, care încă aduc aminte de marile jocuri piramidale din anii 90.

Surse de la Kiev spun că Ucraina a primit din partea Flotei Ruse de la Marea Neagră ultimatum să se retragă din Crimeea până mâine dimineață la ora cinci. În caz contrar trupele ucrainene vor fi atacate de flota rusă. În urma acestor amenințări cu războiul nu are de suferit doar Ucraina. Banii au început să fugă din Rusia, rubla s-a prăbușit, iar banca centrală de la Moscova a fost nevoită să ridice brusc dobânda.