Sari la conținut

Business Club - 30 ianuarie 2015

30 ianuarie 2015. Compania Naţională de Drumuri a semnat contracte de două miliarde de euro în ultimii cinci ani. Însă în această perioadă au fost construţi doar 170 de kilometri de autostradă. S-a lucrat fragmentat pentru eficienţă, dar tocmai aceasta a fost problema. Viteza de execuţie a loturilor a diferit foarte mult, iar România s-a umplut de autostrăzi întrerupte. 

Banca Naţională şi-a dat seama că mulţi dintre cei care au luat credite în franci elveţieni au venituri mici şi nu mai pot să îşi achite ratele după ce cursul a explodat. Însă spune că atâta vreme cât există şi împrumutaţi cu venituri mari, nu poate fi găsită o soluţie pentru toată lumea. Prin urmare a încurajat băncile şi clienţii să se aşeze la masa tratativelor şi să vadă ce este de făcut.

Exportul de energie al României a atins în 2014 cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Cum consumul intern este în scădere, producătorii de energie au ajus să depindă de consumatorii din ţările vecine. Însă producătoii nu pot exporta direct, ci doar prin traderi şi furnizori.