Sari la conținut
News Alert

Business Club - 30 mai 2014

30 mai 2014. Taxa pe stâlp ar putea scumpi electricitatea cu 1-2% spune autoritatea pentru reglementare în energie. Gazele se vor scumpi şi ele de două ori anul acesta, însă procentul va depinde de mărimea importurilor de la ruşi. Peste câţiva ani România va fi independentă energetic anunţă oficialii guvernamentali şi atunci poate că şi electricitatea şi încălzirea vor fi mai ieftine.

Unele aparate ceva mai scumpe pot ajuta gospodăriile să-şi diminueze cheltuielile. Cine are un filtru de apă nu mai trebuie să îşi cumpere apă plată, iar oalele moderne permit gătirea fără ulei. Sunt echipamente şi ustensile care elimină o iluzie optică a economiei. Una care îl împiedică pe consumator să vadă că unele produse ieftine sunt scumpe pe termen lung.

Politicienii americani vor să convingă NATO să cumpere navele franceze de război comandate de ruşi. Astfel nici francezii nu ar pierde miliardul de euro al acestei comenzi şi nici Rusia lui Putin nu ar mai primi două nave noi pe care să le plimbe prin Marea Neagră. Problema este că NATO nu are deocamdată bani pentru o achiziţie atât de mare. Însă poate face rost.