Sari la conținut

Business Club - 30 septembrie 2014

30 septembrie 2014. Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an. De la Palatul Victoria lucrurile arată bine. Se distribuie mai mulţi bani pentru salarii şi pensii, pentru dezvoltare rurală, primăriile primesc mai mulţi bani. Mai apar nişte tăieri pe ici pe colo, dar nu importante căci sunt mutaţi bani, mai face şi statul nişte economii după reducerea CAS, deci toate bune şi frumoase.

Numele premierului Victor Ponta apare în dosarul de corupţie Microsoft. La fel şi numele fostului premier Adrian Năstase, al omului de afaceri Dorin Cocoş şi al primarului de la Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan. Cu toţii au fost menţionaţi în declaraţiile martorilor audiaţi de procurori. Potrivit mărturiilor, în 2004, Victor Ponta, pe atunci şef al corpului de control al premierului Adrian Năstase a fost contactat de Claudiu Florică de la Fujitsu Siemens. 

Bpost, poşta belgiană de stat, este singura care s-a arătat interesată de privatizarea Poştei Române. Belgienii au depus o ofertă neangajantă, care poate fi retrasă oricând. La cererea Fondului Monetar Internaţional guvernul a demarat la finele anului 2012 procedurile de privatizare a poştei prin majorare de capital. La finalul acestor proceduri noul acţionar, Bpost sau cine o fi până la urmă, va controla o 51% din poşta Română.