Sari la conținut

Business Club - 31 martie 2015

31 martie 2015. La şedinţa de astăzi, Banca Naţională a României a tăiat încă o dată cu un sfert de procent dobânda de politică monetară. A dus-o la 2%, un nou minimi istoric, în vreme ce rezervele minime obligatorii au fost menţinute la acelaşi nivel. Iar guvernatorul Mugur Isărescu dă de înţeles că relaxarea politicii monetare ar putea continua şi în perioada următoare.

Chiar dacă sunt pe profit sau pe pierdere, companiile energetice sponsorizează cât pot de mult cluburile sportive. Dintre cele care şi-au publicat datele pe anul trecut, Romgaz şi Transgaz au dat cele mai mari sponsorizări, în mare parte către echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş. Din banii rămaşi după susţinerea cluburilor sportive, companiile energetice au ajutat şi spitalele, care potrivit noii legi vor trebui să primească sponsorizări mult mai mari.

Vestea că astăzi s-ar putea ajunge la un acord privind programul nuclear iranian a ieftinit petrolul. Barilul s-a întors la nivelul de dinaintea intervenţiei arabe din Yemen. Jucătorii din piaţă se aşteaptă ca un acord să inunde piaţa cu petrolul iranian suspus în acest moment embargoului occidental.