Sari la conținut

Business Club - 31 octombrie 2014

31 octombrie 2014. Toamna întârzie lucrările la autostrăzi. Constructorii spun că munca lor este îngreunată de ploile şi ninsorile din ultima vreme, iar inaugurarea unor tronsoane ar putea întârzia câteva luni. Şantierele sunt pline de bălţi peste care nu pote fi turnat asfalt, dar oficialii statului sunt optimişti si spun că totul va fi gata la timp. Totul depinde însă de condiţiile meteo. 

Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, EasyJet, părăseşte România după ce a pierdut competiţia cu Wizz, Blue Air şi marele rival RyanAir pe singura rută pe care mai zbura: Bucureşti-Londra. Este un traseu foarte înghesuit pe care zboară şi două companii de linie. Şi este pentru a doua oară când EasyJet renunţă la operaţiunile româneşti.

Germania va introduce o taxă de autostradă pentru maşinile care sunt înmatriculate în străinătate. Va fi o vignetă de care şoferii nemţi vor fi scutiţi şi care se va ridica la 130 de euro pe an. Implementarea acestei taxe a fost una dintre condiţiile impuse de socialiştii germani în schimbul intrării la guvrnare cu Angela Merkel. Şi, cum nemţii nu schimbă taxele peste noapte, nici măcar pentru străini, introducerea vignetei a fost anunţată din timp.