Sari la conținut

Business Club - 5 noiembrie 2014

5 noiembrie 2014. Guvernul anunţă că două companii energetice la care statul este acţionar, vor să cumpere active în Republica Moldova. Numele companiilor nu au fost rostite, însă cel mai probabil este vorba de Romgaz şi Transgaz, care ar putea încerca să scoată Moldova din sfera de influenţă a Gazprom. Peste Prut, Gazprom controlează inclusiv conductele prin care curge gazul rusesc. 

Curtea de conturi de la Bruxelles a descoperit că 5% din bugetul Uniunii Europene este cheltuit incorect din cauza fraudelor şi incompetenţei. Iar România este una dintre ţările de la capitolul „aşa nu”. Multe nereguli au fost descoperite la fondurile pe care ţara noastră le-a atras cel mai mult: cele pentru subvenţia agricolă la hectar.

Banca Centrală Europeană seamănă tot mai mult cu o dictatură. Preşedintele Mario Draghi ia foarte multe decizii fără să se consulte cu şefii băncilor centrale din ţările membre ale Zonei Euro. Regulamentul BCE îi conferă o autoritate ridicată lui Draghi. Dar acelaşi regulament îi cere ca deciziile sa fie luate in consiliu, dacă nu vrea să stârnească o revoluţie.