Sari la conținut

Business Club - 6 februarie 2015

6 februarie 2015. Miniştrii care au legătură într-un fel sau altul cu economia au discutat astăzi cu reprezentanţii FMI într-o întâlnire care ar putea decide viitorul acordului cu România. În curând se vor împlini şase ani de înţelegeri cu Fondul Monetar Internaţional, iar întrebarea care trebuie pusă este dacă România mai are nevoie de această plasă de siguranţă.

Chiriile din capitală sunt în prezent cu 40% mai mari decât în restul ţării. Sunt însă şi excepţii. Cluj-Napoca este oraşul din provincie care are chirii la fel de mari ca Bucureştiul. Iar studenţii continuă să influenţeze această piaţă. În Iaşi, care este centru universitar, chiriile sunt mai mari decât în oraşe cu o economie mai puternică.

Angela Merkel şi Francois Hollande au ajuns la Moscova unde vor discuta cu Vladimir Putin viitorul Ucrainei, care pierde câteva milioane de euro pe zi în războiul cu separatiştii pro-ruşi. Ca soluţie de pace Putin propune înfiinţarea unei noi Transnistrii în Estul Ucrainei. Însă NATO se pregăteşte de ce e mai rău şi va înfiinţa noi centre de comandă în România.