Sari la conținut

Business Club - 6 ianuarie 2015

6 ianuarie 2015. Gigacaloria s-a scumpit brusc cu 10% în Capitală. Sorin Oprescu spune că bucureştenii nu vor avea de suferit pentru că Primăria va suporta întreaga majorare. Însă subvenţiile tot din banii contribuabililor sunt acordate. Este o scumpire în spatele căreia se ascund problemele unui sistem de încălzire care ar putea fi mult mai eficient. 

În ultimul an o treime din fabricile de lapte din România s-au desfiinţat. Procesatorii dau vina pe embargoul rusesc, pe un complot al hipermarketurilor şi pe pretenţiile exagerate ale fermierilor. Situaţia este mai complicată de atât şi, până la urmă, atât fabricile de lactate cât şi fermele de vaci au suferit în egală măsură în ultima perioadă.

Miile de expozanţi mici şi mari ai târgului de tehnologie din Las Vegas încearcă să-şi reinventeze afacerile. Sony şi-a prezentat camera video pentru sporturi extreme, Kodak s-a apucat să producă telefoane mobile, iar Daimler a prezentat conceptul maşinii viitorului. Nu are şofer, dar este conectată la internet.