Sari la conținut

Business Club - 6 mai 2015

6 mai 2015. Una dintre cele mai mari companii de curăţenie din ţară, Romprest este acuzată că a făcut evaziune fiscală cu ajutorul mai multor companii. Unele fantomă, altele reale. Procurorii spun că Florian Walter, patronul Romprest, este cel care ar fi coordonat reţeaua de evaziune. Acum, Walter este de negăsit. A fost dat în consemn la frontieră, iar procurorii cer arestarea sa în lipsă. 

Preţul mic al zahărului pe pieţele internaţionale îi forţează pe agricultori să renunţe la culturile de sfeclă. Fabricile de zahăr, care la rândul lor simt presiunea importurilor ieftine, cumpără cantităţi mai mici de sfeclă şi la un preţ mult sub cel din anii buni. Aşa că, pentru fermieri aceste culturi rentează din ce în ce mai puţin.

Bancherii fac prognoze zilnic, dar niciunul dintre ei nu se avântă să spună cine va câştiga alegerile din Marea Britanie. Laburiştii şi conservatorii merg la egalitate. Însă la cât de fragmentată a devenit scena politică a Angliei deja se întrevăd şansele unui al doilea scrutin. Şi tocmai incertitudinea politică ar putea fi cea mai periculoasă.