Sari la conținut

Business Club - 8 mai 2015

8 mai 2015. Într-un colţ de Europă în care toată lumea depinde de Gazprom, România are suficient gaz cât să le dea şi vecinilor. Din vară, ţara noastră va exporta gaz prin conductele spre Ungaria, după ce consumul intern a ajuns mai mic decât producţia, iar depozitele strategice s-au umplut. În felul ăsta sunt împăcaţi şi oficialii Comisiei Europene care au criticat România că nu vinde suficientă energie peste hotare.  

Parlamentarii vor să transforme magazinele în bancomate pentru cei care nu au unde să îşi scoată banii. Dacă va fi adoptată, o lege dezbătută în Senat le va permite posesorilor de carduri să retragă numerar din casele de marcat ale magazinelor dotate cu POS-uri. Comercianţii nu sunt însă încântaţi de aceast proiect. 

Pieţele jubilează după ce conservatorul David Cameron a reuşit să îşi menţină postul de premier al Marii Britanii. Partidul său a obţinut atât de multe voturi încât nici nu va mai fi nevoie de o coaliţie de guvernare. Pentru laburişti, pe care bancherii nu voiau să îi vadă la cârma guvernului de la Londra, scrutinul a fost cea mai dură înfrângere din ultimele decenii.