Sari la conținut

Business Club - 9 iunie 2014

9 iunie 2014. Susţinuţi de politicieni atunci când au fost instalaţi la cârma companiilor de stat, managerii privaţi au fost doborâţi tot de politicieni. Schimbarea miniştrilor a însemnat şi o schimbare a managerilor. Iar la companiile de stat din curtea Transporturilor au fost cele mai multe demisii. În locul şefilor privaţi au fost numiţi consilieri guvernamentali şi alte personaje controversate. 

Cu o singură excepție, marile lanțuri de magazine din România au terminat pe profit anul trecut. O fi fost o revenire a consumului, dar a contat foarte mult și faptul că marile magazine au început să se mute între blocuri. Acaparează astfel încasările micilor magazine de cartier care trebuie să se reinventeze dacă vor să supraviețuiască. 

În următorii ani carnea de porc va fi scumpită de cererea tot mai mare din China. Este momentul ca fermierii români să înceapă exporturile către acea țară. Iar chinezii deja au anunțat că vor să cumpere trei milioane de porci din țara noastră. Problema e că un sfert din porcii românești sunt deja crescuți în ferme chinezești.