Sari la conținut

Epoca ceasurilor-telefon

28 august 2014. Primul ceas inteligent Samsung cu funcţie de telefon şi colierul inteligent duc mai departe conceptul de gadgeturi ce pot fi purtate ca accesorii vestimetare. Gear S, noul ceas anunţat oficial de Samsung poate efectua şi recepţiona apeluri telefonice. Pentru că are sub capac spaţiu pentru o cartelă sim. Cartelă care, desigur, va fi folosită mai mult pentru conectarea la internetul mobil 3G decât la efectuarea de convorbiri telefonice.

Samsung rezolvă astfel problema celorlalte ceasuri inteligente ale sale care erau utile doar dacă lucrau cu un telefon mobil. Iar lansarea Gear S este un pas necesar pe care trebuia să îl facă mai ales că Sony, LG şi alţi producători deja au anunţat sau lansat ceasuri cu funcţie telefonică şi conexiune 3G.

Un dispozitiv ceva mai original prezentat de Samsung este colierul Samsung Gear Circle. De fapt este o pereche de căşti fără fir. Când nu sunt folosite căştile pot fi aşezate pe gât ca un colier care vibrează atunci când sună telefonul la care sunt conectate.