Sari la conținut

Fly Romania și-a cerut insolvența

20 august 2014. Fly Romania nu mai zboară, şi-a cerut insolvenţa. Operatorul aerian lansat abia în luna mai a avut viaţă scurtă. O viaţă scurtă care a dat însă ţepe unor călători lăsaţi baltă. De fapt numărul mic de bilete vândute a fost cel care a dus la încetarea activităţii pentru că zborurile nu rentau. 

Doar 1.290 de pasageri au şi zburat cu avioanele Fly Romania. Alţi 3.500 au fost trimişi la destinaţie cu alţi operatori aerieni. Teoretic, cei care au făcut rezervări vor primi banii înapoi pentru biletele cumpărate. Operatorul, cu baza la Timişoara s-a lansat la jumătatea lunii mai şi atunci se spunea că este a lui Ovidiu Tender. Omul de afaceri timişorean, chiar şi-a asociat numele de acest operator. Însă când au apărut probleme mari, la începutul acestei luni, Ovidiu Tender a precizat că nu este companai sa.

Fly doar operează aeronave puse la dispoziție de Ten, firma a lui Ovidiu Tender. Omul de afaceri spunea că ar avea de recuperat 400 de mii de euro de la Fly. Tender spunea că Fly ar aparţine unui fost preşedinte de la Ten, deci un om cu care a lucrat.