Sari la conținut

Schelet metalic pentru soldații americani

19 august 2014. În filmul Iron Man, personajul interpretat de Robert Downey Junior încerca să îi vândă Pentagonului costume robotizate. În realitate, Lockheed Martin a reuşit oarecum o astfel de tranzacţie. Însă costumele vândute Pentagonului de producătorul avionului F-16 nu sunt robotizate, ci mai degrabă mecanice şi nu acoperă tot corpul.

În tot acest timp, alte companii încearcă să producă pentru armata americană costume de luptă, armuri asemănătoare cu cea purtată de Omul de Oţel. Însă, pentru moment tehnologia nu a avansat atât de mult. 

Pentagonul a cumpărat două costume metalice de la gigantul aeronautic american Lockheed Martin. Însă fanii filmelor ştiinţifico-fantastice care s-au dus cu gândul la costumul Omului de Oţel s-ar putea să fie dezamăgiţi. Costumul armatei americane nu zboară, nu lansează rachete, nu acoperă tot corpul, nu este tocmai robotizat, ci funcţionează mai mult pe bază de scripeţi. Însă este foarte util. Îi poate ajuta pe soldaţi să ridice greutăţi foarte mari.