Sari la conținut

Digicult - 1 august 2015

Este considerată a fi una dintre cele 7 minuni MODERNE ale lumii şi una dintre cele mai spectaculoase reprezentări sculpturale ale lui Iisus. Aidoma Statuii Libertăţii din New York, Cristo Redentor din Rio de Janeiro a fost dăruit brazilienilor de către francezi, la centenarul independenţei Braziliei. Inaugurarea sculpturii a avut loc în anul 1931. De atunci, uriaşa statuie a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din întreaga lume. Puţini ştiu, însă, că din echipa care a realizat impresionanta sculptură de pe muntele Corcovado a făcut parte... şi un român. Cine este Gheorghe Leonida, gălăţeanul care a modelat chipul lui Iisus de la Rio, aflați acum, într-un reportaj, marca Digicult.

Bucureștiul are o mulțime de povești. Unii le știu din cărți, din filme, din amintirile de familie ori din fotografiile păstrate cu grijă, peste ani. La Palatul Suțu, orașul își dezvăluie secretele într-un mod inedit: prin benzi desenate. Peste 60 de lucrări care au ca temă ori ca decor orașul alcătuiesc o expoziție-eveniment: desene de la 1890 ori planșe realizate de artiști faimoși ne arată un București cu totul surprinzător.

Potrivit barometrului de consum cultural, din anul 2014, 47% dintre români citesc cel puţin o carte pe lună. Cei care, totuşi, nu obişnuiesc să citească, încearcă să facă o excepţie măcar în vacanţă. Este sau nu cititor pasionat, românul îşi pune în bagaje şi... o carte. Cine sunt cititorii de cursă lungă ai vacanţelor şi ce anume citesc? Aflați acum de la scriitoarea Cecilia Ştefănescu şi istoricul Adrian Cioroianu.