Sari la conținut

Digicult - 11 iulie 2015

În urmă cu aproape 7.000 de ani, pe teritoriul actual al României, al Ucrainei şi al Basarabiei, a apărut una dintre cele mai fascinante civilizaţii din Europa: Cucuteni. Ceramica pictată este una dintre cele mai renumite din întreaga lume. Primele obiecte care au apaţinut misterioasei culturi neolitice au fost descoperite în apropierea Iaşiului, în urmă cu 125 de ani. De atunci, interpretarea simbolurilor reprezentate pe vase sau pe obiectele de cult a născut o serie de întrebări în lumea cercetătorilor, cu privire la originea şi modul de viaţă al cucutenienilor. La aproximativ 30 de kilometri de Bucureşti, în satul Cojeşti, comuna Belciugatele, artişti plastici, speologi şi arheologi, ajutaţi de localnici, au construit o colibă inedită.

Noi vorbim, nu gândim! Este cea mai recentă colecţie de perle de vorbire, pusă cap la cap de jurnalistul şi scriitorul Radu Paraschivescu.

Ce fel de copilărie au avut pionierii și șoimii patriei? Cum își antrena partidul viitorii comuniști de nădejde? Prin volumul „Patrie română, țară de eroi”, istoricul Simona Preda ne propune o incursiune într-o lume tot mai îndepărtată. Despre absurdul epocii comuniste, propaganda pentru copii și marea familie fericită a Oamenilor Noi, acum, la DIGICULT.