Sari la conținut

Digicult - 13 iunie 2015

13 iunie 2015. Un proiect ambițios, destinat actrițelor și regizoarelor din România. Un casting național și o mulțime de idei. Platforma "Surorile Heddei" se concentrează pe personajele feminine ale lui Ibsen, dându-le ocazia femeilor talentate din teatrul nostru să spună povești vechi, în formule cu totul noi. Zilele acestea, la Teatrul Odeon, repetițiile la spectacolul "Eu. O casă de păpuși", regizat de Carmen Lidia Vidu, sunt pe ultima sută de metri.

Este fiul unor români stabiliți în Portugalia. A părăsit Alba Iulia natală pe când avea doar 4 luni. A absolvit Facultatea de film din Porto, dar a ales să facă muzică. Este povestea lui Victor Butuc, un tânăr care redescoperă, la 22 de ani, alături de colegii săi de formație, România. Despre reîntâlnirea cu familia lăsată în urmă, rock și publicul român, acum, la DIGICULT.

Este deţinătorul Prix Goncourt pentru roman de debut, alegerea studenţilor români, şi unul dintre cei mai cunoscuţi, dar şi cei mai controversaţi, jurnalişti politici din Algeria: KAMEL DAOUD.

25 aprilie 2015 a fost una dintre cele mai dramatice zile din istoria Nepalului. Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a dus la moartea a peste 8500 de persoane. Aproximativ 8 milioane de oameni au fost afectaţi de cutremur: 2 milioane au avut nevoie de asistenţă umanitară de urgenţă, dintre aceştia, peste 900 000 sunt... copii. În întreaga lume, s-au organizat acţiuni de voluntariat şi au fost făcute donaţii pentru a întinde o mână de ajutor unei ţări devastate de cutremur dar care nu şi-a pierdut încă speranţa. Cum şi-a propus un român să aducă un zâmbet pe chipul copiilor din Nepal prin intermediul artei fotografice? Aflăm chiar acum într-un interviu cu fotograful Dan Mirică.

Pe aceeași temă