Sari la conținut

Digicult - 14 iunie 2014

14 iunie 2014. De-a lungul istoriei, cărţile au fost considerate unele dintre cele mai de temut arme de manipulare a maselor. Din Evul Mediu, până la nazişti şi comunişti, memoria omenirii a fost arsă în pieţe publice. Motivul religios sau politic al arderii cărţilor a constituit subiect de roman pentru scriitori mari precum Umberto Eco, Ray Bradbury sau George Orwell.

A fost desemnat „Noul talent al anului 2013”, în cadrul celui mai important concurs internațional dedicat tinerilor muzicieni. Răzvan Stoica, violonist multipremiat în țară și în străinătate, va susține, pe 20 iunie, un concert inedit, la Teatrul Odeon.

Este soţia celebrului lider polonez Lech Walesa, simbolul libertăţii şi al luptei anticomuniste în Europa. L-a sprijinit pe soţul său în momente cheie ale vieţii: atunci când a fost arestat de comunişti în urma decretării Legii Marţiale sau când a ridicat în numele lui, la Oslo, premiul Nobel pentru Pace. După peste 40 de ani de căsătorie cu liderul polonez, Danuta Walesa a rupt tăcerea. Şi-a scris memoriile într-un volum devenit best-seller în întreaga lume.

Cea mai recentă premieră inclusă în repertoriul Operei Naționale din București, „Tosca” de Puccini, a adus în România un muzician... atipic. Keri-Lynn Wilson face parte din lumea selectă a dirijoarelor. Despre experiența sa într-o lume a bărbaților, despre pasiunea, dar și despre dificultățile pe care le implică profesia aflăm mai multe acum.