Sari la conținut

Digicult - 17 ianuarie 2015

17 ianuarie 2015. Care a fost drumul artei plastice, din comunism și până în prezent, cât de departe pot merge artiștii cu mesajul social și de ce este important să-i urmărim, aflăm de la managerul cultural Eugen Rădescu și curatorul Dan Popescu.

Este autoarea romanului „Legături bolnăvicioase”, apărut în anul 2002 şi ecranizat, patru ani mai târziu, de regizorul Tudor Giurgiu. A visat de mică să devină scriitoare şi şi-a urmat visurile fără să renunţe niciodată la ele. Şi asta pentru că a crescut într-o familie care, deşi modestă, a învăţat-o că orice vis se împlineşte atâta vreme cât ştii să lupţi pentru el: Cecilia Ştefănescu.

Romanele sale sunt puternic influenţate de formaţia sa de filozof, iar moartea, războiul şi psihologia umană sunt temele majore. Este profesor de filosofie la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, traducător din dialectul corsican în limba franceză şi unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani din Hexagon: Jerome Ferrari.

Când un programator român care lucrează la o firmă din Berlin decide să-și dea demisia, este semn că urmează ceva important. Nu un nou loc de muncă, mai bine plătit. Ci o expediție în Asia Centrală, de-a lungul a 9.500 de kilometri, parcurși pe bicicletă. Despre o călătorie plină de lucruri uimitoare, dar care a adus și o dramă personală, ne povestește fotograful Radu Diaconescu, acum, la Digicult.