Sari la conținut

Digicult - 18 octombrie 2014

18 octombrie 2014. Aproape două milioane de bucureșteni întrețin forfota zilnică a orașului. Nu se uită în sus, nu mai au timp să se oprească, pentru a privi clădirile. Cu atât mai puțin, pentru a deschide o carte despre istoria locului în care trăiesc. Pentru a desluși lungul drum de la stâna ciobanului Bucur până la blocurile staliniste și clădirile din sticlă de astăzi. În 2014, când se împlinesc 555 de ani de la înființarea Bucureștilor, vă propunem o călătorie prin veacuri, care dezleagă tainele unei istorii zbuciumate. Parcurgem împreună epoci, înțelegem episoadele dramatice pe care le-a trăit orașul, aflăm detalii despre perioadele lui de mărire și decădere. Un proiect special „Digicult”.

Pentru fiecare bucureștean, orașul înseamnă altceva. Fiecare păstrează în suflet un loc anume, o amintire, o senzație, o poveste care este „doar a lui”. În fiecare săptămână, în serialul „555. Bucureștiul meu”, câte un bucureștean celebru ne dezvăluie o poveste care îl leagă de locul său favorit. Cea dintâi confesiune îi aparține poetului și publicistului Florin Iaru.

Este unul dintre cei mai apreciaţi istorici români. Cărţile sale sunt un reper pentru istoriografia noastră. Puţini ştiu, însă, că pasiunea pentru istorie a lui Lucian Boia a început pe când era... doar un copil, odată cu lectura revistelor istorice, în podul unei case de la Câmpulung-Muscel.