Sari la conținut

Digicult - 25 decembrie 2014

25 decembrie 2014. „Voi prețui Crăciunul și voi încerca să-l păstrez tot anul”. Sunt cuvintele lui Charles Dickens, din cartea sa „Colind de Crăciun”. Fiecare dintre noi are o relație specială cu cea mai luminoasă sărbătoare a anului. Emoția, surprizele, bucuria de a fi împreună cu cei pe care-i iubim și, mai ales, amintirile din primii ani ai vieții însoțesc mereu Crăciunul. Despre magia pe care doar copilăria o creează în jurul bradului vorbesc acum scriitorii Matei Vișniec, Ioan Es. Pop, Aurora Liiceanu, Octavian Soviany și Vasile Ernu.

Un milion de sunete, un milion de trăiri şi tot atâtea... culori. Aşa descrie pianista Elizabeth Sombart muzica lui Frederic Chopin. Artista de origine franceză şi elveţiană este unul dintre puţinii pianişti care au reuşit performanţa de a înregistra Integrala Nocturnelor lui Chopin.

Preferă să-și ascundă chipul. În schimb, nu are nimic de ascuns când vine vorba despre ceea ce face. Obie Planton, unul dintre cei mai cunoscuți exponenți ai curentului street art de la noi, ne vorbește despre lucrările sale, despre egoismul artistului aflat la început de drum și nerozitatea care vine odată cu timpul.