Sari la conținut

Digicult - 27 iunie 2015

La Digicult vorbim astăzi despre tradiţiile magico-religioase din Moravia, dar şi despre politizarea şi folosirea psihiatriei ca instrument de represiune în perioada regimului comunist, într-un interviu cu scriitoarea cehă Kateřina TUČKOVÁ.

Unde este "acasă"? Cât de reale mai sunt granițele geografice? În cel mod afectează relația unui cuplu de imigranți dezrădăcinarea și chiar discriminarea? Sunt temele pe care câțiva tineri artiști, trei români și o irlandeză, le aduc în fața publicului. Un spectacol pe care plănuiesc să-l prezinte la unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume.

Ce știu englezii despre românii stabiliți la ei în țară? Cât este adevăr, din informațiile care circulă în legătură cu imigranții veniți din România, și cât intoxicare de presă și prejudecăți? O expoziție de fotografie care a ajuns atât la publicul londonez, cât și la cel bucureștean, prezintă un portret atipic al românilor care trăiesc în capitala Regatului Unit.

În Bucureştiul de astăzi, o pictoriţă a decis să readucă la viaţă tehnicile renascentiste de cartografie...pe piele. Povestea ei, la Digicult.