Sari la conținut
News Alert

Digicult - 31 mai 2014

31 mai 2014. Biblioteca Naţională reprezintă cea mai mare investiţie în domeniul culturii, după anul 1989. Gestionează patrimoniul scris al României şi are în colecţiile sale unele dintre cele mai valoroase manuscrise din întreaga lume, scrise în totalitate, cu cerneală de aur.

Cine a făcut o călătorie în sudul Franţei a fost, cu siguranţă, fermecat de priveliştile şi parfumul locurilor. Aşa s-a întâmplat şi cu surorile Ana şi Irina Wagner, care au decis să aducă în casele românilor câteva dintre aromele şi simbolurile de acolo. Parfumurile de cameră pe care le-au creat, în recipiente unicat de porţelan, pictate manual cu metale preţioase, dau un nou înţeles unui obiect până acum banal.

Scrie despre tine! Este îndemnul a doi prieteni, care îi provoacă pe cei lipsiți de prejudecăți să-și exploreze trecutul și să povestească lumea în care trăiesc. Și asta nu este tot: la final, piesa oricăruia dintre curajoși poate deveni spectacol.

S-a născut la Chișinău, dar a devenit cunoscută, prin muzica și tablourile ei, la București. Aventura începută în anul 2005, pe meleaguri românești, are drept urmare două albume - ultimul lansat de curând -, expoziții, o mulțime de fani pe ambele maluri ale Prutului. Despre sunetele și culorile pe care le capătă sentimentele unui artist, povestește, la „Digicult”, Alexandrina Hristov.