Sari la conținut

Digicult - 4 aprilie 2015

4 aprilie 2015. Decembrie 1989. Românii au devenit liberi. Au putut spune ce vor, au putut gândi cu propria lor minte și au putut citi orice-și doreau. Piața cărților a trecut prin transformări majore: de la editurile de stat, care publicau mai cu seamă cu voie de la partid, s-a trecut la capitalismul cultural. Și la complicațiile specifice.

Este unul dintre cei mai apreciaţi artişti francezi contemporani. Operele sale uimesc, şochează sau nasc controverse şi au fost expuse în întreaga lume, din Japonia, Thailanda şi India până în Uruguay. Este un artist atipic, iar mesajul operei sale este îndrăzneţ şi... provocator: „Fiţi în sfârşit raţionali, trăiţi imposibilul!”, este mesajul lui Philippe Ramette.

În zilele noastre, internetul şi tabletele au devenit... noua librărie. Oamenii cumpără din ce în ce mai puţine cărţi în format tradiţional, şi asta pentru că practicile de lectură ale cititorilor s-au schimbat, iar aceştia preferă să-şi ia informaţiile de care au nevoie din mediul online. În plus, cei mai mulţi susţin că preţul cărţilor este de vină şi că acestea au devenit mai degrabă... un lux.