Sari la conținut

Digicult - 9 mai 2015

9 mai 2015. Cum ar arăta omenirea dacă noi nu am mai avea dreptul să muncim? Prin lege! Iar munca ar fi făcută doar de clone? Şi ce s-ar întâmpla dacă toate planetele din sistemul nostru solar ar fi TERRAFORMATE şi ar produce hrană şi resurse infinite? Dar mai ales cum ar arăta, peste mii de ani, un conflict intergalactic, nesfârşit, pentru a afla secretele clonării? Ne răspund trei pasionaţi de literatură science fiction, iniţiatorii proiectului de bandă desenată, Abaţia.

În România, trăiesc peste 10 milioane de femei, jumătate dintre acestea, la oras. Pentru cele mai multe dintre ele, discriminarea sau hărţuirea sunt subiecte tabu. În cadrul unui proiect intitulat Discriminarea urbană, o organizaţie din Bucureşti şi-a propus să vorbească deschis despre subiecte mai puţin abordate în societatea actuală: sunt femeile nedreptăţite în spaţiul urban? Sunt ele reprezentate aşa cum ar trebui în vizualul stradal?

Din anul 1998, de când a avut loc premiera mondială, spectacolul Notre Dame de Paris, inspirat după celebrul roman al lui Victor Hugo, s-a jucat în peste 10 ţări, din Franţa, Spania şi Italia până în Rusia. În premieră în România, echipa de teatru a Liceului de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti a pus în scenă, la teatrul Excelsior, varianta 100% românească a grandiosului spectacol de la Paris.