Sari la conținut
News Alert

La Volan - 570S, cel mai ieftin model McLaren

1 aprilie 2015. McLaren va expune noul model 570S La Salonul Auto de la New York din această primăvară. Până atunci, producătorul auto a prezentat imagini și informații cu noul supercar al mărcii. Automobilul este primul din gama Sport Series și va fi un model entry-level în cadrul companiei, cu performanțe apropiate de cele ale fratelui mai mare, 650S.

Cel mai mic model McLaren are o caroserie fabricată din fibră de carbon, iar sub capotă dispune de un propulsor V8 de 3,8 litri twin-turbo care dezvoltă - după cum reiese și din denumirea modelului -, 570 de cai-putere. Cuplul de 600 Newtoni/metri este disponibil la 5.700 de rotații pe minut, iar puterea este transmisă punții spate prin intermediul unei cutii de viteze cu șapte rapoarte. Cu o greutate de peste 1,3 tone, McLaren 570S accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în doar 3,2 secunde, iar în 9,5 secunde ajunge la 200 de kilometri pe oră.

Viteza maximă comunicată de oficialii companiei este de 328 de kilometri pe oră, iar consumul mediu este de 9,2 litri la suta de kilometri. La interior, supercarul oferă tehnologie de ultimă generație cu display-uri digitale, atât pentru informațiile tehnice, cât și pentru sistemul de infotainment care conține un sistem audio ce oferă 1280 de vați. Pretul noului McLaren 570S va va porni de la peste 150.000 de euro.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.