Sari la conținut
News Alert

La Volan - Audi, cel mai eficient motor de 2 litri

25 mai 2015. Audi a prezentat la Viena cel mai eficient motor pe benzină de doi litri, din clasa sa. Noul propulsor demonstrează experiența mărcii în domeniul construcției de motoare, cu o nouă și inovatoare metodă de combustie. Motorul va debuta odată cu viitoarea generație Audi A4. Cu peste zece ani în urmă, Audi devenea primul constructor auto din lume care introducea în producția de serie o combinație de injecție directă cu supraalimentare la motoarele pe benzină.

Acum, obiectivul inginerilor Audi este reducerea cilindreei în paralel cu mărirea puterii. Sunt luate în calcul clasa vehiculelor și nevoile zilnice ale clienților. Astfel, modificările implică interacțiunea optimă dintre clasa vehiculului, cilindree, putere, cuplu și eficiență. Iar rezultatul nu se lasă așteptat. Noul propulsor de doi litri TFSI este un exemplu de top. Motorul în patru cilindri dezvoltă 190 de cai-putere și un cuplu de 320 Newtoni/metru, dintr-o cilindree de 1.984 de centimetri cubi.

Datorită disponibilității cuplului înalt pe o plajă largă de turații, fiecare client va beneficia de o putere înaltă de tracțiune, accesibilă în mod constant. Cu un consum de sub cinci litri la suta de kilometri, motorul în patru cilindri este superior atât predecesorului său cât și concurenței directe. Inovația motorului constă într-o nouă metodă de combustie în care timpul de admisie a fost redus semnificativ.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.