Sari la conținut

La Volan - BMW a prezentat primul SUV hibrid al mărcii

17 martie 2015. BMW a prezentat primul model hybrid plug-in de serie. Acesta este o versiune a gamei premium X5. Datorită tracțiunii integrale permanente și a tehnologiei Efficient Dynamics, SUV-ul BMW X5 xDrive 40e oferă performanță sportivă și eficiență de top. Cu o putere totală a sistemului de 313 cai-putere, generată de motorul pe benzină cu patru cilindri şi de electromotorul sincron, noul vehicul reuşeşte un consum mediu mixt de 3,4 litri la suta de kilometri.

Alimentat de la o priză obişnuită, timpul de încărcare este de trei ore şi 50 de minute. Reîncărcarea acumulatorului se poate face prin conectarea la orice sursă casnică de energie, precum şi la staţiile publice de încărcare, acolo unde acestea sunt disponibile. Pentru a se economisi spaţiu, acumulatorul a fost amplasat sub podeaua portbagajului, acolo unde este şi protejat în cazul unui accident. BMW X5 xDrive 40e realizează sprintul de la zero la o sută de kilometri pe oră în 6,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 210 kilometri pe oră. Testele efectuate au arătat că, atunci când bateria este complet încărcată, modelul poate parcurge drumurile zilnice de 50-60 de kilometri, in oras, cu un consum de aproxmativ 6,5 litri la 100 de kilometri. În modul de condus 100% electric, automobilul are o autonomie de până la 31 de kilometri, cu o viteză maximă limitată la 120 de kilometri pe oră. Prin apăsarea unui buton se activează modul SAVE Battery pentru a menţine nivelul de energie din acumulator sau a permite încărcarea acestuia în timpul deplasării.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.