Sari la conținut

La Volan - BMW cu suflet de Ferrari

29 octombrie 2014. BMW nu l-a adus degeaba pe fostul inginer-șef de la Ferrari, Roberto Fedeli. Italianul a fost pus la treabă imediat, prima sa misiune fiind de a dezvolta o versiune mai puternică a lui i8. Conform primelor zvonuri apărute, acest model, care s-ar putea numi i8s, va avea peste 500 de cai putere.

Ca și i8, va fi un hibrid, însă spre deosebire de acesta, motorul său cu combustie internă nu va mai fi cel de 1,5 litri, ci unul de doi sau poate chiar de trei litri. Deși va fi mai greu, i8s va reuși să atingă o sută de kilometri pe oră în 3,5 secunde, față de cele 4,1 necesare modelului de bază. E de așteptat ca viteza maximă să fie în continuare limitată electronic la 250 de kilometri pe oră. Conform presei americane, versiunea mai sportivă a lui i8 va costa cu aproximativ 30% mai mult și va fi lansată în 2016. Anul nu este ales întâmplător, deoarece BMW sărbătorește 100 de ani de la înființare în 2016.

Pentru cele mai interesante noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.