Sari la conținut

La Volan - BMW X4 pentru oamenii legii

5 decembrie 2014. BMW X4 a fost modificat de o companie germana, sub deviza „Tune it! Safe!", o manifestare derulată cu scopul de a atrage atenția asupra felului în care se modifică mașinile de serie, și anume într-un mod cât mai sigur pentru trafic. Astfel, ca să demonstreze fiabilitatea și standardele de siguranță folosite, compania de tuning a „înrolat” SUV-ul german în forțele de poliție germane.

Nu este prima experiență de acest fel. Pe lângă modificările la nivel vizual, care au constat în inscripționare și echipare cu toate cele aferente unei mașini oficiale de poliție, BMW-ul X4 cu tracțiune integrală a primit o putere crescută la 245 de cai-putere, față de standardul de 184 de cai al modelului. În consecință, sprintul de la zero la o sută de kilometri pe oră se face în 6,7 secunde, iar viteza maximă este de 212 kilometri pe oră. Au fost modificate, de asemenea, sistemul de evacuare și  garda la sol, acum redusă cu până la 30 de milimetri.

Ca să aflați și alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.