Sari la conținut

La Volan - BMW X5 M și X6, în showroom din aprilie

30 ianuarie 2015. Când precedenta generaţie a SUV-urilor BMW X5 M şi BMW X6 M a fost lansată în 2009, era prima dată când înalta performanţă BMW M a fost implementată într-un model BMW X cu tracţiune integrală. Rezultatul a fost cea mai bună dinamică în clasă. Noile BMW X5 M şi BMW X6 M fac uz de toate calităţile pentru scrierea unui nou capitol în această poveste de succes prin evoluţiile în dinamică, design M şi eficienţă remarcabilă. Debutul în showroom-urile din întreaga lume, inclusiv România, va avea loc pe 11 aprilie 2015.

Preţul noilor modele este de 124.000 de euro pentru BMW X5 M şi 127.300 de euro pentru BMW X6 M. Preţurile comunicate de producătorul german includ şi acciza per cilindree, de 5.450 de euro. Esenţial pentru tradiţionalul caracter M de înaltă performanţă al noilor BMW X5 M şi BMW X6 M este, şi de această dată, pachetul bine echilibrat format din motor, sistemul de propulsie şi suspensie. Motorul V8, încă o dată îmbunătăţit semnificativ, foloseşte tehnologia M TwinPower Turbo pentru a genera 575 de cai-putere. Ambele modele sunt echipate standard cu o transmisie Steptronic cu opt viteze, care le permite să realizeze sprintul de la zero la o sută de kilometri pe oră în 4,2 secunde.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.