Sari la conținut
News Alert

La Volan - Cayman GT4 și 911 GT3 RS, lansate la Geneva

13 martie 2015. Porsche a prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an două sportive ultra-performante - Cayman GT4 și 911 GT3 RS. Acestea sunt automobilele de top în clasele lor, reușind cele mai rapide tururi de circuit la Nurburgring. Cel mai nou membru al familiei Porsche este Cayman GT4, primul din categoria GT inspirat de coupe-ul cu motor central. Acesta va avea și o versiune de curse, care va fi prezentată spre sfârșitul acestui an.

Toate automobilele mărcii au beneficiat încă de la început de transferul de tehnologie de la vehiculele de curse la cele de serie și îmbină utilitatea zilnică cu performanțele de cursă. Pe cunoscutul circuit german, Cayman GT4 a reușit un tur complet în numai 7 minute și 40 de secunde. Modelul diferă semnificativ de celelalte versiuni Cayman. Motorul de 3,8 litri provine de la 911 Carrera S și dezvoltă 385 CP. Cel de-al doilea automobil prezentat în Țara Cantoanelor, noul 911 GT3 RS este, în mod tradițional, modelul de top din familia producătorului german. Acesta a ajuns la a cincea generație și se poziționează imediat sub versiunile de cursă. Reușind un tur complet la Nurburgring în numai 7 minute și 20 de secunde, 911 GT3 RS este chiar mai rapid decât Porsche Carrera GT, modelul care a scos un timp de 7 minute și 29 de secunde. Mașina dispune de un motor de șase cilindri fără supra-alimentare cu injecție directă care dezvoltă 500 de cai-putere.

Mai multe imagini și informații despre conceptele dar și supercar-urile prezente la Geneva puteți afla sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.