Sari la conținut

La Volan - Crossover chinezesc cu ambiții europene

27 noiembrie 2014. În cadrul salonului auto de la Guangzhou, China, a fost lansat Qoros 3 City SUV, primul crossover din istoria mărcii deținută de un consorțiu israeliano-chinez. SUV-ul, alături de celelalte două modele ale companiei, reprezintă intenția dar și ambiția producătorului chinez de a cuceri piața auto europeană, lucru destul de dificil în viitorul apropiat, dacă se are în vedere noutatea acestui brand și lipsa de marketing de până acum.

Cu o lungime de aproape patru metri și jumatate, crossover-ul, care încă nu dispune de tracțiune integrală, este un derivat al hatchback-ului Qoros 3, prezentat în primăvara acestui an. Diferența dintre cele două modele constă în garda la sol mărită și protecțiile de plastic aplicate pe spoilere, praguri și bosajele aripilor. Asemănările nu se opresc aici. Motorizarea pusă la dispoziție pentru început este aceeași, un propulsor turbo pe benzină în patru cilindri cu o capacitate de 1,6 litri, care dezvoltă 156 de cai-putere și este cuplat la o cutie de viteze manuală sau automată, ambele cu același număr de trepte. Interiorul, ergonomic și luxos nu duce lipsă de scaune îmbrăcate în piele, sau de sistem multimedia cu display de înaltă rezoluție, de opt inci. Qoros 3 City SUV va debuta pe piața din China, urmând ca în funcție de cererile clienților să fie adus și în Europa.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.