Sari la conținut

La Volan - Cu MINI, viitorul se vede bine

17 aprilie 2015. Marca britanică MINI prezintă la Salonul Auto de la Shanghai o perspectivă interesantă a viitorului automobilului. „MINI Augmented Vision" oferă o imagine a modului în care conectivitatea inteligentă între un automobil MINI şi niste ochelari revolutionari poate funcţiona în curand. Constructorul auto a creat un sistem interconectat şi ochelarii „augmented reality". Aceștia au un design caracteristic mărcii și revoluţionează experienţa atât în automobil, cât şi în afara lui.

Prin utilizarea tehnologiei „see-through", ochelarii prezintă informaţii relevante direct în câmpul vizual al conducătorului, fără a obtura imaginea traficului din câmpul vizual. Astfel, sistemul contribuie la creşterea siguranţei şi a confortului în timpul condusului. Cu ajutorul acestei tehnologii sistemul de navigație preia selectarea destinației încă de când șoferul se află în afara automobilului. Conducătorul auto este informat de distanța până la autovehicul sau până la destinația finală. Printre informațiile proiectate se numără afişarea vitezei, a limitelor de viteză dar și obiectivele aflate de-a lungul traseului, precum spaţiile de parcare deschise. Ochelarii mai afișează și o imagine virtuală care trece prin componentele automobilului. Astfel, șoferul poate vedea prin montanţii din faţă şi uşi obiecte din zonele exterioare.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.