Sari la conținut

La Volan - Debut pe circuit pentru BMW M6 GT3

9 februarie 2015. Noul reprezentant BMW pentru cursele destinate modelelor GT a avut prima sa evoluţie pe circuitul de teste al uzinei BMW din Dingolfing, Germania. Aceasta este prima apariţie a lui M6 GT3, automobil cu care echipele BMW vor concura în campionatele naţionale şi internaţionale, precum şi în legendarele curse de anduranţă, cu începere din 2016.

Modelul dedicat competițiilor sportive este propulsat de un motor de serie V8 de 4,4 litri, dispune de tehnologie M TwinPower Turbo și a fost supus unei serii de modificări pentru a fi utilizat pe circuite. În urma îmbunătățirilor propulsorul generează peste 500 cai-putere, iar masa totală a maşinii este mai mică de 1.300 de kilograme. Alte dotări inovatoare ale BMW M6 GT3 sunt conceptul de propulsie, transmisia secvenţială cu şase trepte şi electronica de putere specifică motorsportului. Proprietăţile aerodinamice ale şasiului au fost optimizate în tunelul aerodinamic. Modelul de serie BMW M6 Coupe este cel care a oferit baza ideală pe care inginerii companiei au lucrat pentru ca M6 GT3 să poată fi utilizat în motorsport. O altă prioritate a tehnicienilor a fost asigurarea celui mai înalt grad de securitate pentru piloți. BMW Motorsport a produs o celulă de protecție conform standardelor Federației Internaționale de Automobilism, care respectă cele mai noi norme de siguranță. De asemenea, inginerii au pus accentul pe eficiență, ușurința în întreținere și fiabilitate, calități foarte importante în cursele clasice de 24 de ore.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.